VA­SEM­MIS­TO­LII­TON EH­DOK­KAAT VAA­TI­VAT TYÖL­LI­SYY­TEEN JA PAL­VE­LUI­HIN PA­NOS­TA­MIS­TA SE­KÄ PE­RUS­TU­LO­KO­KEI­LUA KAAK­KOON

Imatralla kokoontunut Kaakkois-Suomen Vasemmistoliitto nimesi täyden listan ehdokkaita vuoden 2015 eduskuntavaaleihin. Samassa kokouksessa yhdistettiin puolueen Kaakon ja Etelä-Savon piirit vastaamaan uutta vaalipiirialuetta.

”Meillä on tarjolla aito vaihtoehto, joka on sekä inhimillisesti kestävä että kansantaloudellisesti kannattava. Tähän ovat vihdoin heränneet IMF ja kansainväliset asiantuntijat. Kiristävä talouspolitiikka on Euroopassa epäonnistunut kaikin tavoin.” toteaa piirin puheenjohtaja Aleksanteri Repo.

Kaakkois-Suomen Vasemmistoliiton vaaliohjelmassa painotetaan elvytyksen ja ennakoinnin kautta syntyviä pitkän tähtäimen säästöjä. Mm. Imatralta on tuoreita esimerkkejä siitä, miten lisäpanostukset vaikkapa sosiaalitoimen henkilöstöön tuottavat taloudellisia säästöjä kunnalle.

Piirin syyskokous esittää  Kaakkois-Suomessa käynnistettäväksi perustulokokeilua. Työllisyystilanne, väestöpohja ja sopivan monipuolinen kuntakenttä antavat edellytykset tehdä edistyksellinen kokeilu juuri täällä. Alueen nostaminen jaloilleen vaatii toimenpiteitä valtiolta.

”Kansanedustajina me ajaisimme mittavia investointeja teiden, siltojen ja koulujen remontoimiseen, sekä kohtuuhintaisten asuntojen rakentamiseen. Halvan lainan aikana kannattaa laittaa rakenteet kuntoon. Näin synnytämme työllisyyttä, hyvinvointia ja vahvistamme valtiontaloutta.” lausuvat ehdokkaat yksissä tuumin.

Kaakkois-Suomen Vasemmistoliiton eduskuntavaaliehdokkaat:

Kaakkois-Suomen Vasemmistoliiton eduskuntavaaliehdokkaat 2015
Kaakkois-Suomen Vasemmistoliiton eduskuntavaaliehdokkaat 2015

Seppo Hiironen 61, Talonmies, Hamina
Mikko Ollikainen 30, Lvi-asentaja, Hirvensalmi
Timo Mykrä 53, Konduktööri, Imatra
Faruk Abu Taher 33, Metallimies, Kotka
Tarja Bohm 55, Diplomi kielenkääntäjä, Kotka
Joona Mielonen 29, Elokuvatyöntekijä, Kotka
Seija Piipponen-Pekkola 54, Lähihoitaja, Kotka
Suvi Silvala 30, Yrittäjä, Kotka
Pentti Tiusanen 65, Kirurgian erikoislääkäri, Kotka
Mika Byman 34, Asumisen ohjaaja, Kouvola
Jorma Liukkonen 63, Perhetukikeskuksen ohjaaja, Kouvola
Taneli Hämäläinen 31, Eduskunta-avustaja, Mikkeli
Sini Savolainen 24, Opiskelija, Mikkeli
Risto Mykkänen 50, Lähihoitaja, Pieksämäki
Piia Tenhunen 41, Etsivä nuorisotyöntekijä, Pieksämäki
Marja-Leena Sallinen 34, Terveydenhoitaja AMK, Savonlinna
Esa Valkonen 63, Asettaja, eläkeläinen, Savonlinna