JÄRJESTÖT

on uuden ajan punavihreä kansalaisliike. Työskentelemme oikeudenmukaisen, tasa-arvoisen ja vapaan yhteiskunnan puolesta. Rakennamme ekologisesti kestävää hyvinvointivaltiota, jossa kaikilla on yhtäläiset mahdollisuudet itsestään ja lähimmäisistään huolehtimiseen.

PERUSTIEDOT PUOLUEESTA

Jäseniä reilut 11.000. Piirejä eli alueellisia katto-organisaatioita 13. Kansanedustajia 16. Kannatus vuoden 2019 eduskuntavaaleissa 8,2 %. Naisjärjestö Vasemmistonaiset, Nuorisojärjestö Vasemmistonuoret.

Puolueen puheenjohtaja Li Andersson. Varapuheenjohtaja Jussi Saramo. 2. varapuheenjohtaja Minna Minkkinen. 3. varapuheenjohtaja Jouni Jussiniemi. Puoluesihteeri Mikko Koikkalainen.

VASEMMISTONAISET

Vasemmistonaiset on valtakunnallinen naisverkosto. Puhenaisena toimii kansanedustaja Veronika Honkasalo.

Katso lisätietoja osoitteesta: vasemmistonaiset.fi.

Naispoliittinen sihteeri

Silla Kakkola, silla.kakkola(at)vasemmistoliitto.fi
Vasemmistoliitto, Lintulahdenkatu 10, 3.krs, 00500 HELSINKI
050 591 1216

VASEMMISTONUORET

Vasemmistonuoret on itsenäinen punavihreä poliittinen nuoriso- ja kansalaisjärjestö, joka tekee Vasemmistoliiton nuorisotyötä.

Vasemmistonuoret toimii paremman maailman puolesta kaduilla ja kabineteissa. Vasemmistonuorilla on vireää paikallista, valtakunnallista ja kansainvälistä toimintaa.

Liittyminen Vasemmistonuoriin ei maksa mitään ja jäsenet saavat kotiinsa ilmaiseksi vasemmistolaisen mielipide- ja kulttuurilehti Liberon. Vastarinta on luvallista. Jopa suotavaa.

Vasemmistonuoret ry
Lintulahdenkatu 10, 2.krs
00500 Helsinki
toimisto(at)vasemmistonuoret.fi
045 348 5499
www.vasemmistonuoret.fi

Katso lisätietoja osoitteesta vasemmistonuoret.fi.

PINSKUT

Pinskut (aiemmin Suomen Demokratian Pioneerien Liitto – SDPL ry.) on vasemmistolaisia arvoja toiminnassaan toteuttava varhaisnuorisojärjestö. Pioneeritoimintaa järjestetään koko maassa. Varsinainen pioneeri-ikä on 5-15 vuotta. Sen jälkeen voi ryhtyä ohjaajaksi tai auttaa muuten toiminnassa.

Pinskutoimintaan voi osallistua lapsena, nuorena, perheenä tai vaikkapa aikuisena joka kaipaa mielekästä vapaa-ajantoimintaa ja koulutusmahdollisuuksia lasten ja nuorten parissa. Ohjaustyön ohella kaipaamme säännöllisesti monenlaisia apukäsiä lasten kanssa tehtävään toimintaan kokista autokuskeihin. Jokaiselle löytyy pinskutoiminnassa jotakin!

Pinskutoiminnan voi karkeasti jakaa kerhotoimintaan ja tapahtumatoimintaan.

Pinskujen keskustoimisto
Lintulahdenkatu 10, 2.krs
00500 HELSINKI

Toiminnanjohtaja:
Anni Hakolampi
044 323 0223
anni.hakolampi(at)pinskut.fi

Lisätietoja pioneeritoiminnasta löydät Pinskujen kotisivulta.