Vättö ja Åkerlund nimettiin puoluehallitukseen

Vasemmistoliiton puoluekokous Kuopiossa teki valintoja puolueen johtotehtäviin. Kaakkois-Suomen piiri oli hyvin edustettuna valinnoissa, kun puoluehallituksen varsinaiseksi jäseneksi valittiin lappeenrantalainen maalari Heidi Vättö ja puoluehallituksen yleisvarajäseneksi pieksämäkeläinen auto- ja sähköasentaja Markus Åkerlund. Vättö sai puoluehallitusten jäsenten vaalissa kolmanneksi eniten ääniä.

Puoluehallitukseen kuuluu puheenjohtajan, kolmen varapuheenjohtajan, puoluesihteerin lisäksi 12 varsinaista jäsentä sekä neljä (4) yleisvarajäsentä, jotka käyttävät äänivaltaa puoluehallituksen kokouksissa siinä järjestyksessä kuin heidät on varajäseniksi puoluekokouksissa valittu.

Puoluehallitus toimii puolueen yhdistyslain mukaisena hallituksena ja poliittisen toiminnan johtoelimenä

Vätöltä ja Åkerlundilta vapautuneilla puoluevaltuuston paikoille nousivat Juuso Mustonen Imatralta ja Suvi Silvala Kotkasta.

Puolueen puheenjohtajana jatkaa opetusministeri Li Andersson, 1. varapuheenjohtajaksi valittiin kansanedustaja Jussi Saramo Vantaalta ja 2. varapuheenjohtajaksi sosionomi, lähihoitaja Minna Minkkinen Tampereelta ja 3. varapuheenjohtajaksi pääluottamusmies, työsuojeluvaltuutettu Jouni Jussinniemi Pyhäjärveltä

Puoluesihteerinä aloittaa savonlinnalaislähtöinen järjestö- ja kuntapoliittinen asiantuntija Mikko Koikkalainen Helsingistä.

Lisätiedot:

Arja Tauria-Huttunen
puheenjohtaja
Kaakkois-Suomen Vasemmistoliitto
arjatauria(at)gmail.com
0400 675 823