Vasemmiston lista täysi Kaakkois-Suomessa

Kaakkois-Suomen Vasemmistoliitto asetti kolme uutta kansanedustajaehdokasta. Vasemmistoliitolla on täysi lista Kaakkois-Suomen vaalipiiriin. Kansanedustajaehdokkaiksi asetettiin Minja Lääperi, hortonomi (AMK), mehiläishoitaja, Rantasalmelta, Juuso Mustonen, myyjä, opiskelija, Imatralta ja Mia Patanen, perushoitaja Haminasta.

Minja Lääperi on 32-vuotias hortonomi (AMK) ja mehiläishoitaja Rantasalmelta. Minulle luonto ja luonnossa oleminen on aina ollut lähellä sydäntä ja siksi viihdyn hyvin Savossa, Lääperi kertoo itsestään. Ajatus kansanedustajaehdokkaaksi ryhtymisestä kypsyi seuratessa Sipilän hallituksen toimia, joita ehdokkaan mukaan ohjaa elinkeinoelämän intressit jossa ihmisarvoakin mitataan tuottavuuden kautta. “Suomi tarvitsee kansalaisten hyvinvoinnin huomioonottavaa päätöksentekoa, siksi olen ehdolla eduskuntaan”, Lääperi toteaa.

Juuso Mustonen on 33-vuotias myyjä ja opiskelija Imatralta. Mustonen on ammattiyhdistysaktiivi PAM:n Lappeenrannan kaupan alan osastossa ja on ehdolla myös PAM:n liittokokousvaalissa. “Viimeiset vuodet nykyhallitukselta ovat osoittaneet valitettavasti mitä tapahtuu, kun politiikassa unohdetaan solidaarisuus ja empatia, ja tilalle valitaan vahvasti oikeistolaiset arvot kuten konservatisimi ja markkinaehtoisuus. Haluan että ensi hallituskaudella voimme palauttaa uskon Suomeen hyvinvointivaltiona”, kertoo Mustonen ehdolle lähtemisen taustoistaan.

Mia Patanen 45-vuotias perushoitaja Haminasta. Patanen on toiminut lapsensa omaishoitajana, yrittäjänä ja on työskennellyt hoito- ja hoiva-alalla. Patanen on toiminut aiemmin Haminan kaupunginvaltuustossa kuusi vuotta ja kaupunginhallituksessa kaksi vuotta keskustan riveissä. “Oman lapsen oikeuksien puolesta taistelu on osaltaan kasvattanut minua huomaamaan kuinka byrokraattinen ja hankala on nykyinen sosiaaliturvajärjestelmämme”, toteaa Patanen.

Vasemmistoliitto tavoittelee vaalipiiristä vaalivoittoa yli viiden (5) prosenttiyksikön kannatusta ja yhtä kansanedustajapaikkaa.

Lista asetetuista ehdokkaista.

Asetut ehdokkaat:

Minja Lääperi

 

 

 

 

 

 

 

 

Mia Patanen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Juuso Mustonen

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lisätiedot:

Arja Tauria-Huttunen
Kaakkois-Suomen Vasemmistoliitto
puheenjohtaja
arjatauria(at)gmail.com
0400 675 823

Minja Lääperi
kansanedustajaehdokas
Rantasalmi
minja.laaperi(at)gmail.com
044 243 4327, tavoitettavissa 18.2. klo. 16.00 jälkeen

Juuso Mustonen
kansanedustajaehdokas
Imatra
juuso.mustonen(at)icloud.com
050 597 1964, tavoitettavissa 18.2. klo. 15.00 jälkeen

Mia Patanen
kansanedustajaehdokas
Hamina
mia.patanen(at)gmail.com
040 158 1231