Sipilän hallituksen esitys syrjii alle 30-vuotiaita

Hallituksen esitys alle kolmekymmentä vuotiaita nuoria koskevasta määräaikaiseen työsuhteeseen perusteetta palkkaamisesta on selkeästi syrjivä ja perustuslainvastainen, koska se asettaa ihmiset eriarvoiseen asemaan.

Tämänkaltaiset esitykset heikentävät alle kolmekymmentävuotiaiden taloudellista turvaa ja luottamusta tulevaisuuteen jotka ovat tärkeitä tekijöitä kun perheen perustamista suunnitellaan. Nuorten aikuisten elämän epävarmuustekijöiden lisääminen ajaa heitä kasvukeskuksiin ja silpputöihin, mikä ei vastaa yhdenkään suuren puolueen ääneen lausuttuja tavoitteita, vaan sitä lausumatonta jossa päämääränä on nuoren, alipalkatun ja oikeudettoman työvoimareservin luominen.

Suomessa tälläkin hetkellä lapsiperheköyhyys on vakava ongelma, johon jopa lapsiasiavaltuutettu Kurttila on ottanut kärkevästi kantaa. Mannerheimin lastensuojeluliiton johtava asiantuntija Esa Iivonen on todennut, että lapsilisän reaalitaso on nyt kolmekymmentä prosenttia pienempi kuin lamavuonna 1994.

Aktiivimalli sinällään on jo pätkätöitä ja työelämän epävarmuutta lisäävä tekijä. Hallituksen kehysriihessä esittämät asiat ovat jatkoa tälle politiikalle.

Hallituksen lainvastaiset toimet ovat jo enemmän tapa kuin erehdys ja siksi tämän hallituksen on erottava.

Lisätiedot:

Arja Tauria-Huttunen (Kaakkois-Suomen Vasemmistoliiton piirin pj)

arjatauria(at)gmail.com  +358400675823