Parikkalan rajanylitysasemaa kehitettävä ja avattava kansainväliselle liikenteelle

Kaakkois-Suomen Vasemmistoliitto haluaa seuraavalta hallitukselta päätöksen Parikkala-Syväoron rajanylitysaseman kansainvälistämisestä. Rajanylitysaseman kehittäminen ja kansainvälistäminen olisi kannattava investointi, jonka taloudelliset vaikutukset olisivat merkittävät Parikkalan ja Savonlinnan seuduilla.

Rajanylityspaikka kasvattaisi venäläisten ostosmatkailua Suomessa ja parantaisi suomalaisten matkailumahdollisuuksia Venäjällä.

Itä-Suomen yliopiston opettajakoulutuksen pakkosiirrosta kärsivälle Savonlinnan seudulle kyseessä olisi kymmenien miljoonien taloudellinen piristysruiske. Matkat Laatokan rannalle ja Sortavalaan lyhenisivät merkittävästi. Rajanylityspaikan avaaminen yhdistäisi Saimaan ja Laatokan upeat vesistöt.

Tiestö Venäjän puolella on kunnossa. Rajanylityspaikalta lähtee kunnostettu tie Pietarin ja Sortavalan väliselle valtatielle.  Parikkala–Syväoron rajan avaaminen lyhentäisi matkaa Helsingistä Petroskoihin 80 kilometrillä, Lappeenrannasta Sortavalaan 100 kilometrillä ja Imatralta Lahdenpohjaan 140 kilometrillä.

Venäjällä on tahto kehittää Parikkala-Syväorosta kansainvälinen rajanylitysasema. Rajanylityspaikat tuottavat moninkertaisesti sen, mitä niihin sijoitetaan. Toivottavasti seuraava hallitus ottaa rajanylitysaseman kehittämisen ja kansainvälistämisen asialistalleen, toteaa savonlinnalainen kansanedustajaehdokas Antti Astikainen.

Lisätiedot:

Antti Astikainen
kansanedustajaehdokas, Savonlinna
antso77(at)gmail.com
0400 393 834