Lisäpanostuksia sisäilmaongelmien ratkaisuun

Kaakkois-Suomen Vasemmistoliitto haluaa Suomeen maailman puhtainta sisäilmaa. Piirijärjestö vaatii kuntien home-, kosteus- ja muista sisäilmaongelmista kärsivien päiväkotien, koulujen ja hoitolaitosten korjaus- ja korvausrakentamiseen 100 miljoonaa euroa.

Kunnan tiukka taloustilanne ei vastuusta vapauta. Jos sisäilma aiheuttaa työturvallisuuteen liittyviä ongelmia on, niin asiat tulee saattaa kuntoon. Valitettavasti toisin kuin Ruotsissa, koululaiset eivät Suomessa kuulu ammattitautilain piiriin.

Kaakkois-Suomen Vasemmistoliitto muistuttaa, että verotusoikeuden kautta tuleva mahdollisuus rahoittaa sisäilmaongelman poistaminen ja edullisesti saatavilla oleva laina tarkoittavat, että ongelmien korjaaminen ei ole rahasta kiinni.

Kosteus- ja homevaurioiden sekä muiden sisäilmaongelmien aiheuttamille epäpuhtauksille on arvioitu altistuvan päivittäin yhteensä 600 000 – 800 000 suomalaista. Arviot altistuneista lapsista ja nuorista vaihtelevat 100 000 ja 200 000 välillä. Kosteus- ja homevaurioihin liittyvien terveyshaittojen kustannusten arvioidaan olevan keskimäärin 450 miljoonaa euroa vuodessa.

Lisätiedot:

Arja Tauria-Huttunen
puheenjohtaja
Kaakkois-Suomen Vasemmistoliitto
arjatauria(at)gmail.com
0400 675 823