Kaakkois-Suomen Vasemmistoliitto tukee Matti Semiä 1. varapuheenjohtajaksi

Kaakkois-Suomen Vasemmistoliiton piirihallitus tukee yksimielisesti varkautelaista Matti Semiä Vasemmistoliiton ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi. Semi on ensimmäisen kauden kansanedustaja Savo-Karjalan vaalipiiristä ja Vasemmistoliiton eduskuntaryhmän 2. varapuheenjohtaja.

Piirihallituksen mielestä Vasemmistoliitto tarvitsee puheenjohtajistoon näkemystä alueiden tarpeista ja niiden kehittämisestä.  Varkaus on metsä- ja energiateollisuuskaupunkina käynyt läpi saman rakennemuutoksen kuin usea kaakkoissuomalainen kaupunki, jossa tehdas on suljettu ja satoja ihmisiä on jäänyt työttömäksi. Varkauden tehtailla paperintuotanto lopetettiin elokuussa 2015. Varkaudessa avattiin kartonkitehdas viime syksynä.  Piirihallitus arvostaa Semin työtä Varkauden kaupungin työllisyysryhmässä pitkäaikaistyöttömyyden katkaisemisessa ja syrjäytymisen ehkäisemisessä.

Semillä on vankka kokemus järjestötyöstä Pohjois-Savon Vasemmiston puheenjohtajana, kuntavaikuttamisesta Varkauden kaupunginhallituksessa ja valtuustossa ja kuntaliiton valtuustossa sekä maakuntatasolla Pohjois-Savon maakuntahallituksessa ja maakuntavaltuustosta.

Lisätiedot:
Matti Semi
kansanedustaja
050 513 0668
matti [dot] semi [at] eduskunta [dot] fi

Aleksanteri Repo
piirin puheenjohtaja
0400 757 150
aleksanteri [dot] repo [at] gmail [dot] com