Kaakkois-Suomen Vasemmistoliitto painottaa – nollatoleranssi rasismille

Arkipäiväinen rasismi, joka pohjautuu tietämättömyyteen, pelkoihin ja ennakkoluuloihin on tämän päivän Suomessa suuri syy keskustelukulttuurin tason laskemiseen. Se vaikeuttaa järjellisen keskustelun käymistä ja kestävien poliittisten ratkaisujen löytymistä. Kärjistynyt kielenkäyttö kuumentaa tunteita ja on jo nyt johtanut väkivaltaisiin, ihmishenkiä uhkaaviin rasistisiin tekoihin ympäri maatamme.

Iitin kunnanvaltuutettu Hannu Suhonen on puheillaan osoittanut huonoa käytöstä. Kaakkois-Suomen Vasemmistoliitto edellyttää nollatoleranssia rasismin ja rasististen puheiden suhteen.

Suhonen on rikkonut ehdokaslomakkeessa antamaansa lupausta toimia puolueen arvojen mukaisesti. Suhosen puheenvuorot eivät edusta Vasemmistoliiton linjaa.

– Olen keskustellut Suhosen kanssa puhelimessa. Hänelle on annettu mahdollisuus avata julkisesti mitä tarkoitti ja korjata mahdolliset väärinymmärrykset. Tähän mahdollisuuteen hän ei ole kuitenkaan tarttunut. Johtopäätökseni on että Suhonen on ymmärretty täysin oikein ja hänen puheensa ovat olleet rasistisia. Suhonen ei voi jatkossa asettua puolueen listoille ehdokkaaksi. Puolueella ei ole lain edessä mahdollisuutta tehdä enempää, koska Suhonen ei ole puolueen jäsen. Koska Suhonen ei edusta vasemmiston arvoja toivomme ettei hän esiinny jatkossa Vasemmistoliiton edustajana, totetaa piirin puheenjohtaja Aleksanteri Repo.

Lisätiedot:

Aleksanteri Repo
puheenjohtaja
Kaakkois-Suomen Vasemmistoliitto
0400 757 150
aleksanteri.repo(at)gmail.com