Joona Mielonen valittiin puoluehallitukseen suurimmalla äänimäärällä

Vasemmistoliiton puoluekokous kupli iloa ja toivoa. 300 puoluekokousedustajaa, kutsuvieraat ja seuraajat kokoontuivat Oulun kaupunginteatterille vasemmistoliiton 8. puoluekokoukseen 10. – 12.6.2016. Kaakkois-Suomesta puoluekokoukseen osallistui 9 puoluekokousedustajaa sekä muutama seuraaja. Mukana oli ensikertalaisia, muutaman kerran edustaneita sekä jo SKDL:n puoluekokouskonkareita. Yleisesti puoluekokousta pidettiin aiempia kokouksia avoimempana ja parhaiten järjestettynä.

Kotkalainen apulaisohjaaja Joona Mielonen valittiin puoluekokouksen ääniharavana puoluehallituksen jäseniksi. Puoluehallitukseen kuuluvat puheenjohtajien lisäksi puoluesihteeri sekä yhdeksän (9) varsinaista jäsentä ja kolme (3) yleisvarajäsentä.

Puoluekokous valitsi myös imatralaisen Timo Mykrän puoluevaltuuston yleisvarajäseneksi. Puoluekokous valitsi puoluevaltuustoon viisi (5) yleisjäsentä ja viisi (5) yleisvarajäsentä. Piirin nimeämät puoluevaltuuston jäsenet ovat kouvolalaiset Aleksanteri Repo ja Katja Mechelin sekä varajäseninä kotkalainen Seija Piipponen-Pekkola ja mikkeliläinen Asko Nurminen.

Puoluekokous valitsi puheenjohtajaksi jäsenäänestyksen mukaisesti turkulaisen kansanedustaja Li Anderssonin. Puolueen 1. varapuheenjohtajaksi valittiin oululainen kansanedustaja Hanna Sarkkinen, 2. varapuheenjohtajaksi valittiin äänekoskelainen työehtosihteeri Juho Kautto ja 3. varapuheenjohtajaksi helsinkiläinen tutkija Veronika Honkasalo.

Puoluesihteeriksi valittiin helsinkiläinen tutkija Joonas Leppänen.

– On monta tapaa olla vasemmistolainen. Vasemmisto on monipuolinen punavihreä työväenpuolue, linjasi Vasemmiston tuore puheenjohtaja Li Andersson. Puoluesihteeriksi valittu Joonas Leppänen haluaa kehittää Vasemmistoliittoa entistä enemmän jäsenlähtöiseksi puolueeksi.

 

Puoluejohdon kokoonpanon voi lukea täältä: http://www.vasemmisto.fi/yhteystiedot/puoluejohto/

Puoluehallituksen kokoonpanon voi lukea täältä: http://puoluekokous.vas.fi/2016/06/11/puoluehallitusedustajista-aanestettiin-paatos-sunnuntaina/

Kaakkois-Suomen puoluekokousedustajat. Kuvasta uupuu Pentti Tiusanen.

Lisätiedot:
Jaakko Turunen
toiminnanjohtaja
Vasemmistoliitto, itäinen alue
jaakko.turunen(at)vasemmistoliitto.fi
040 638 6007