Joona Mielonen puolueen varapuheenjohtajaksi

Kaakkois-Suomen Vasemmistoliitto esittää Joona Mielosta Vasemmistoliiton varapuheenjohtajistoon Kuopion puoluekokouksessa. Mielonen on kotkalainen 33-vuotias elokuva-alan freelancer.

Mielone Kotkast.

Mielonen toimii ensimmäistä kauttaan SAK:laisen Teatteri -ja mediatyöntekijöiden liiton varapuheenjohtajana. Hän on myös toiminut aktiivisesti paikallispolitiikassa Kotkassa. Nykyisin hän toimii valtuutettuna ja kaupunginhallituksen jäsenenä.

Edellisessä puoluekokouksessa jäsendemokratiaa liittyvillä teemoilla suurimmalla äänimäärällä puoluehallitukseen valittu Mielonen haluaa jatkaa puolueen jäsendemokratian lisäämistä.

– Suunta on ollut oikea. Suorien demokratian mekanismien lisäksi on pidettävä huolta myös niistä perusrakenteista. Puoluevaltuuston roolia on lisättävä. Kannatan myös puoluekokouskauden lyhentämistä kahteen vuoteen. Kolme vuotta on politiikassa pitkä aika, Mielonen linjaa.

Mielosen mukaan vasemmistoliitto on unelmahallituksessaan, ja on jo nyt saavuttanut huikeita voittoja. Nykyisessä hallituskokoonpanossa punavihreällä puolueella on näytön paikka.

-Vasemmistoliitto on Suomen ainoa puolue mikä ajaa työntekijän, köyhän, ympäristön ja koko Suomen asiaa. Meidän on pyrittävä olemaan punaisin, vihrein ja tehtävä vahvinta koko maata ja syrjäseutujen haasteet huomioivaa aluepolitiikkaa.

Vasemmistoliiton puoluekokous pidetään Kuopion Musiikkikeskuksella 15. – 17.11.2019. Puoluekokous on puolueen ylin päättävä elin. Puoluekokouksessa hyväksytään puolueen tavoiteohjelma, aloitteet ja sääntömuutokset sekä valitaan puoluejohto, puoluehallitus ja puoluevaltuusto.

Lisätiedot

Arja Tauria-Huttunen
puheenjohtaja
Kaakkois-Suomen Vasemmistoliitto
arjatauria(at)gmail.com
0400 675 823