Joona Mielonen ehdolle europarlamenttiin

Joona Mielonen

Vasemmistoliiton puoluevaltuusto 23.3.2019 asetti  Euroopan parlamentin vaaleihin ehdokkaaksi kotkalaisen apulaisohjaaja ja elokuvatyöntekijä Joona Mielosen.

Vasemmistoliiton kotkalainen puoluehallituksen jäsen ja Kotkan valtuustoryhmän 33-vuotias puheenjohtaja Joona Mielonen lähtee eurovaaleihin ehdolle. Mielonen työskentelee elokuva-alalla ja on toiminut apulaisohjaajana lukuisissa suomalaisissa elokuvissa. Toukokuun lopulla 26.5 järjestettävissä eurovaaleissa valitaan Suomelle 14 uutta europarlamentaarikkoa.

Mistä kumpuaa päätös lähteä eurovaaleihin juuri eduskuntavaalien kynnyksellä?

“Molemmat vaalit ovat tärkeitä ja pohdin asiaa pitkään kun puolueen keskustoimistolta kysyttiin ehdokkaaksi lähtemistä. Lähden tekemään työtä EU-vaaleissa vasemmiston vaalivoiton ja toisen MEP-paikan eteen. EU-politiikka on liian tärkeää sivuutettavaksi,” Mielonen kertoo.

Euroopan Unionin alueella asuu yli 500 miljoonaa ihmistä. Tämän vuoksi ei ole merkityksetöntä millaista politiikkaa EU harjoittaa. Päätökset joita EU tekee viestivät myös muille suurille maille kuten Yhdysvalloille, Kiinalle ja Venäjälle kuinka vakavasti suhtaudumme esimerkiksi ilmastonmuutokseen tai valtamerten tilaan vaikuttaviin asioihin kuten muovijätteeseen tai liikakalastukseen.

“Euroopasta käsin rajoitetaan hyvin paljon Suomenkin päätösvaltaa. Haluan edistää kansanvaltaa ja sosiaalista oikeudenmukaisuutta näissä vaaleissa, mutta myös kansallisvaltioiden omaa päätösvaltaa muun muassa talouspolitiikassa. Uusliberaalia eliittiä tähän asti palvellut EU on saatava palvelemaan sen kansalaisia,” Mielonen linjaa.

Lisätiedot:

Joona Mielonen
joona.mielonen(at)gmail.com
050 530 9112