Hyvä ja laadukas toisen asteen koulutus on syrjäytymisen ehkäisyä parhaimmillaan

Kaakkois-Suomen Vasemmistoliitto vaatii hallituspuolueilta selkeää kantaa toisen asteen koulutuksen tulevaisuudesta kunnissa. Kokoomus on lähtenyt kuntavaaleihin koulutusteemalla heidän juuri leikattuaan koulutuksesta valtavia summia. Samaa linjaa ovat ajaneet niin keskusta kuin myös perussuomalaiset. Äänestäjille olisi tärkeä kertoa miten he aikovat paikata hallituksessa aiheuttamansa tuhon.

Jo tehdyt leikkaukset ovat rapauttaneet toisen asteen koulutusta. Kouvolan Seudun Ammattiopistossa (KSAO) lähiopetustunnit ovat vähentyneet, ryhmäkoot kasvaneet ja erityistä tukea tarvitsevia oppilaita siirretty ryhmään, jossa erityistä tukea ei saa. Henkilökuntaa on irtisanottu ja toimipisteitä lakkautettu.

Kaakkois-Suomen Vasemmistoliitto muistuttaa, että hyvä ja laadukas toisen asteen koulutus on syrjäytymisen ehkäisyä parhaimmillaan. Tämä on todettu myös Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ja Nuorisotutkimusseuran tutkimuksissa. Toivottavasti hallituksen asettamat selvitysryhmät nuorten syrjäytymisen ehkäisystä ottavat tämän huomioon johtopäätöksissään

Nyt, jos koskaan on tärkeää äänestää kuntavaaleissa, muistuttaa Kaakkois-Suomen Vasemmistoliiton puheenjohtaja Arja Tauria-Huttunen. Mikäli valtuustoihin valitaan eduskunnassa koulutuksesta leikkaavia puolueita, linja jatkuu kunnissa.

Lisätiedot:

Arja Tauria-Huttunen
puheenjohtaja
Kaakkois-Suomen Vasemmistoliitto
0400 675 823
arjatauria(at)gmail.com